Tranzicijski Napad

Tranzicijski Napad

22-04-2022

12:42

Hajduk Split - Dinamo Zagreb 1-0. Još jedna loša utakmica Dinama pod Kopićem koji je dan nakon dobio otkaz. Idemo prvo kako se Dinamo postavio, u obrani je to izgledalo u 4-2-3-1 sistemu, Théophile kao lijevi bočni ?! i Gojak kao istureni veznjak. #dinamozagreb #prvahnl

Jedan od nedostataka takvog sistema je Oršić koji se spuštao duboko po lotpu i nije bio opasan po gol Hajduka. U napadačkoj tranziciji Dinamo je imao samo Petka i Emrelia , čak i na početku se vidjelo da nedostaje jedan vezni igrač jer Gojak nije postojao na terenu.

U prošlom derbiju Dinamo je uspiješno neutralizirao duga dodavanja stopera Hajduka dok je u ovoj utakmici Petković skoro svaki put kasnio sa presingom na Ferra koji je podijelio 5 dugih lopti od 8 pokušaja. Svaka duga lopta je predstavljala opasnost na gol Dinama.

U dvadesetoj minuti najbolja prilika Dinama na utakmici, Emreliev solo prodor koji je završio udarcem pokraj vrata. U toj situaciji je Emreli trebao bolje reagirat i vidjet samog Oršića ili čak ostaviti loptu Ademiju.

Sitacija kod gola Hajduka. Spora obrambena tranzicija Dinama kao i u predhodnim utakmica ostavlja 3na3 situaciju u kojoj Hajduk radi višak na desnoj strani i Kalinićeva individaulna kvaliteta donosi pogodak. Treba dodati i loš blok Mišića i KTC-a prilikom udarca.


Follow us on Twitter

to be informed of the latest developments and updates!


You can easily use to @tivitikothread bot for create more readable thread!
Donate 💲

You can keep this app free of charge by supporting 😊

for server charges...